• Piškotki

  Z uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.

   

  Uporaba piškotkov

  Naša spletna stran uporablja piškotke.

  Ob obisku naše spletne strani se piškotni shranijo na vaš računalnik in ne škodijo vaši strojni in programski opremi. Piškotki so manjše tekstovne datoteke in jih lahko kadarkoli odstranite. Brskalnik lahko kadarkoli namestite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

   

  V evropski zakonodaji je uporaba piškotkov urejena z Direktivo o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES. Člen, ki opredeljuje uporabo piškotkov in podobnih tehnologij, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

  Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

  V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

  V slovenski zakonodaji je uporabo piškotkov urejena z Zakonom o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), ki v 157. členu ureja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.   

  1. NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI

  Piškotki, ki omogočajo nemoteno delovanje spletnega mesta (prijava, registracija,varnost nakupovalna košarica, …).

   

  2. FUNKCIONALNI PIŠKOTKI

  Piškotki si zapomnijo katere nastavitve ste izbrali na naši spletni strani, zato vam jih ni potrebno vedno znova nameščati (uporabniško ime, jezik, lokacijo ipd.). S temi piškotki lahko spremljamo vaša dejanja na spletni strani.   

  3. OGLASNI ALI CILJANI PIŠKOTKI

  Te vrste piškotki se praviloma uporabljajo s strani oglaševalskih in družbenih omrežij (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. S temi piškotki lahko spremljamo vaša dejanja na spletni strani.

  Podatkov, ki so zbrani s pomočjo piškotkov, nikoli ne posredujemo tretjim osebam.   

  SEZNAM UPORABLJENIH PIŠKOTKOV

  piškotek

  trajanje

  opis

  _session_id

  do konca seje

  Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

  sprejmemCookie

  14 dni

  Interni piškotek za uporabnikove nastavitve

  __utmz

  6 mesecev

  Statistika ogledov spletne strani

  __utmc

  do konca seje

  Statistika ogledov spletne strani

  __utmb

  30 minut

  Statistika ogledov spletne strani

  __utma

  2 leti

  Statistika ogledov spletne strani

   

  NADZOR PIŠKOTKOV

  Sami se odločate ali boste piškotke uporabljali. Piškotke lahko kadarkoli odstranite in tako odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako lahko večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.

  V namestitvah dobite vse informacije o zmožnostih posameznih brskalnikov.